Een jaar geleden heb ik er voor gekozen om weer als fulltime eigen baas verder te gaan. Het opzeggen van mijn baan was een bevrijding. Het is echt heerlijk om je eigen gang te kunnen gaan. Maar vervolgens moet je het allemaal zelf gaan doen. Klanten binnen halen. Klussen netjes afronden. Maar ook je eigen verhaal op orde hebben. Waarmee ik bedoel, dat je goed moet weten wat je wil. Waar wil ik me op focussen en wat is mijn verhaal naar (potentiële) klanten? En voor mij als perfectionist was, dat verhaal rond krijgen, niet makkelijk. Kijk het is leuk om met je eigen plannen bezig te zijn. Maar elke week moest het anders of had ik een totaal ander idee. Om gek van te worden.

Iets van een hele andere orde wat ook niet makkelijk is, is een vader die ontdekt dat hij een tumor bij zijn long heeft zitten. De emoties die daar bij komen kijken zijn vaag en ongekend. En dan weet ik zeker dat ik heel veel emoties niet eens heb opgemerkt. Ook ging het niet lekker met mijn relatie. Met als gevolg dat ik op een gegeven moment uit pure nood de relatie heb beëindigd. Dat lucht even op, maar het is bepaald niet de meest ideale optie, maar ja, ik wist even niet beter.

Ondertussen was ik er nog steeds niet uit waar ik als creatieveling heen wilde. Ik had geen verhaal. En ik moest het hebben van klussen die toevallig op mijn weg terecht waren gekomen. Met veel geluk ging het elke maand financieel net aan goed genoeg. Deze situatie heb ik over het algemeen vrij rustig en met vertrouwen over me heen laten gaan. Het heeft veel met me gedaan. En het heeft me ook veel inzichten opgeleverd. Al met al. Niet tof. Maar gelukkig ook niet het einde. Het heeft me gebracht waar ik nu ben. Het mooie is, vanaf hier kan ik goed zien waar ik heen wil.

Op dit moment zijn de privé dingen allemaal redelijk onder controle en is het tijd om me te richten op de zakelijke kant van mijn leven. Er moet namelijk echt snel verandering komen in de situatie waarin ik nu verkeer. Van “Alles komt naar me toe en het gaat net aan goed” wil ik naar “Ik ga er op af en dat gaat super goed”.

Op het juiste spoor

De afgelopen week ben ik op het juiste spoor gezet. Een goed gesprek, gedachten uit het verleden en wat leesvoer hebben wonderen verricht. Zet de trommels en trompetten maar in om de dramatiek op te voeren. Het spoor waar ik nu op zit is mijn 1000 dagen project. 1000 dagen lang ga ik me richten op één doel. Dit doel is een droom die ik graag wil realiseren. Deze droom is het opbouwen van een online media bureau. Een inspirerend, creatief bedrijf dat zicht richt op het realiseren van online ambities. Ik zeg dat klinkt nu al goed.

Gister is voor mij het project begonnen door het met een aantal mensen te delen. Het project duurt tot en met donderdag 30 mei 2013.

Dat is het dus. Het doel is duidelijk nu nog het plan om het doel te bereiken. In grote lijnen heb ik al een beeld bij het plan. Halverwege oktober moet het plan klaar zijn.

Toch wel handig zo’n blog om alles op een rijtje zetten. Voor mij is alles weer net even duidelijker.

Ik hou je op de hoogte!